Vlada je minuli teden sprejela odlok, po katerem morajo vsi, ki vstopajo v vzgojno-izobraževalni prostor, torej tudi starši, ki pripeljejo svoje otroke v vrtce, izpolnjevati pogoj PCT. Vlada pa je z današnjim dnem že sprejela nove spremembe.

Minuli konec tedna je vlada v uradnem listu objavila odlok, povezan z izpolnjevanjem pogoja PCT v vzgojno-izobraževalnih zavodih v Sloveniji, ki določa, da morajo vsi, ki vstopajo v vzgojno-izobraževalni prostor, torej tudi starši, ki pripeljejo svoje otroke v vrtce, izpolnjevati pogoj PCT.

Danes pa je vlada sporočila, da je na dopisni seji omenjen odlok dopolnila in določila začasne pogoje za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu in način preverjanja njihovega izpolnjevanja.

Dopolnitev odloka je posledica posebne situacije v vrtcih in šolah, ki predstavlja vsakodnevni prihod in odhod staršev in drugih oseb in traja le kratek čas.

Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja (PCT).

Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov. Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo, na primer ob uvajanju otroka - novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke pa velja vselej tudi pogoj PCT.

Dopolnitev odloka začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Komentarji (4)

Ivan Brglez (ni preverjeno)

Za nikogar ne velja. Odloki te gnile vlade so nični.

Fašistan (ni preverjeno)

Torej bodo tudi ne sterilizirani lahko vstopili v vrtec. Samo ne vem kaj bi naj sterilizirani v vrtecu sploh poceli.

SLO (ni preverjeno)

Eno leto in pol ima ta 'naša stroka' izkušnje pa še zmeraj ničesar logičnega ne sprejemajo in dojemajo!? To pomeni, da se mora ta celotna garnitura NEMUDOMA zamenjat! Samo nekaj kopirajo od drugih.

SLO (ni preverjeno)

Predlagam eden gratis načrt, kateri je najbolj logičen: Naj se gleda število hospitaliziranih in ne samo število okuženih pri izvajanju raznih ukrepov! Bo šlo?!

Starejše novice