Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 358 klicev, od tega 88 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

  • 23 kaznivih dejanj,
  • osem prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči druge kategorije, v kateri sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
  • pet povoženj živali,
  • sedem prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • enemu kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • en samomor,
  • dve nesreči pri delu
  • en požar.

Včeraj, okoli 14.25, je na gradbišču regionalne ceste drugega reda regionalnih cest 430 na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah, v bližini tamkajšnjega bencinskega servisa, prišlo do nesreče pri delu, v kateri je umrl 51-letni delavec.

V času nesreče je bil desni prometni pas te ceste, gledano iz smeri Slivnice proti Bohovi, zaprt za promet zaradi gradbenih del na vozišču. Levi prometni pas v isti smeri je bil odprt za promet, pasova pa so ločili prometni stožci.

Tik pred nesrečo je 31-letni voznik tovornega vozila, zaradi dela vozil vzvratno po gradbišču regionalne ceste, po zaprtem desnem prometnem pasu, v smeri Slivnice. Istočasno je na istem prometnem pasu opravljal dela tudi 51-letni delavec drugega podjetja, ki je na tem zaprtem prometnem pasu prestavljal prometne stožce, ki so označevali rob zaprtega prometnega pasu.

Hodil je ob robu zaprtega prometnega pasu v smeri proti Slivnici in bil s hrbtom obrnjen proti tovornemu vozilu, ki se mu je vzvratno približevalo. Med delom je opisani voznik z zadnjim levim delom tovornega vozila trčil vanj, zaradi česar se je ta opotekel in padel, tovorno vozilo pa ga je nato z zadnjimi levimi kolesi obeh zadnjih osi tovornjaka prevozilo.

Ob tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Kraj nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Preiskovalni sodnik je odredil nekatera nujna preiskovalna dejanja, nato pa pregled prepustil policiji.

Okrožna državna tožilka je kriminalistom podala usmeritev, naj zbirajo obvestila zaradi utemeljitve suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Včeraj zjutraj so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku dva državljana Srbije, ki sta z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Policisti so ju oglobili. Enemu od njiju, ki ima v Sloveniji začasno bivališče, so dovolili vstop v državo, drugega, ki ne izpolnjuje pogojev za vstop v našo državo, pa so predali hrvaškim varnostnim organom.

Neznani storilec je v noči na 19. oktober, v Selnici ob Muri, skušal odtujiti kmetijski traktor znamke Same, tip Explorer 65 special, vendar mu to zaradi ustreznega samozaščitnega ravnanja oškodovanca ni uspelo.

Ob poskusu tatvine je neznani storilec poškodoval še drugi traktor, parkiran blizu, en traktorski priključek in parkirani moped. Policisti za neznani storilcem še poizvedujejo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baba od župana (nepreverjen)

sere

Starejše novice