Foto: Jaka Arbutina
V vasici na obrobju Slovenskih goric decembrske dni razsvetljuje hiša tisočerih lučk. Žihlava 12 je dom družine Jurič, družine, ki ohranja veseli december.

Hišo, v kateri sta si dom ustvarila Marija in Miran Jurič, v njej pa živita še hčerki Ines in Sanja z družinama, te dni krasi več kot 50.000 pisanih luči

Za prizor, ki vzame sapo vsem obiskovalcem, je zaslužna mama Marija Jurič, nam zaupa njena hčerka Ines.

Že pred petnajstimi leti je dom mama začela okraševati »za svojo dušo«, a je vsako leto našla še kakšen okrasek in kaj kmalu »okužila še vse ostale člane družine«.

Sveže pečeni keksi in 'vau' na vsakem koraku

Radovedne obiskovalce, ki prihajajo od blizu in daleč, pričakajo nasmejani obrazi družine, ki ljubitelje veselega decembra pričakajo tudi s sveže pečenimi keksi v obliki jelenčkov.

Seveda, je nad okusno dobrodošlico navdušeno tako mlado kot staro. Ko zakorakajo med tisočere luči, pa navdušenje še raste.

»Prihajajo številne družine z otroci, opažamo, da prihaja tudi veliko mladih, ki zdaj v tem času nimajo kam iti,« pravi Ines Jurič. 

Obiščite jih!

Pisane luči bodo na ogled vse do 8. januarja. Ogled je možen ob petkih, sobotah in nedeljah, od 17.00 do 22.00, a družina Jurič se je odločila, da bo v času praznikov, in sicer od 20. decembra 2021 do 2. januarja 2022 za ogled na voljo vse dni v tednu.

»Naj si pridejo pogledati luči, vljudno vabljeni,« je še sporočila Marija Jurič.

Ogled luči je, seveda, na prostem, zato za obisk ne potrebujete pogoja PCT.

Komentarji (4)

Neviden (ni preverjeno)

Mama hotel je težko zapustiti sploh ,če imaš polno rit,ha ha

Olga Štuhec (ni preverjeno)

Vav, res zelo zelo lepo in okusno okrašeno - prava zimska pravljica. Pohvale za požrtvovalnost. Z okrasitvijo razveseljujete tudi vse nas, ki se mimo vaše hiše vozimo v službo.

simone (ni preverjeno)

Ohranja veseli december ali advent? Mislim da je bolj potrebno ohranjati advent saj veseli december oglašujejo na vsakem koraku.

Klemen70 (ni preverjeno)

Ko bi ljudje malo vec razmisljali o simbolnem pomenu in izrocilu adventnih nedelj in adventa bi bil svet lepsi, zdaj pac razmisljajo vec o darilih in coca coli… skoda.

Starejše novice